Tävlingsrapport Boxholm

Arrangör: Boxholms OK
Datum: 2019-10-08
Plats: Boxholms OK:s klubbstuga Vivåsen
Väder: På morron +6 º molnigt en regnskur under tävlingen, senare uppklarnande +10 º nästa vindstilla.
Tävlingsledare: Jan Lindgren
Banläggare: Jan Lindgren
Deltagare: 71 tävlande, 9 funktionärer, 3 övriga deltagare
Kulturkvart:  På Kulturkvarten berättade rallyföraren och pensionären Björn ”Nalle” Johansson (Boxholmsbo sedan 40 år) dråpliga episoder från sin långa karriär och tog bland annat med oss till gropiga och äventyrliga vägar i Afrika.


Arrangör: Boxholms OK
Datum: 2019-05-22
Plats: Hembygdsgården Ekeby Boden
Väder: Klart soligt ca 20 ° nästan vindstilla
Tävlingsledare: Anders Montelius
Banläggare: Per-Åke Tengvall
Deltagare: 54 tävlande, 8 funktionärer, 2 övriga deltagare
Kulturkvart: Dagens tävlingsledare, kartritare och ordförande för Ekeby hembygdsförening Anders Montelius berättade om hembygdsgården, men än mer om Ekebybygden i stort i historisk tid och att östgötabönderna här lierade sig med smålänningarna i upproret mot Gustaf Vasa.

 


Arrangör: Boxholms OK
Datum: 180829
Plats: Gärdslätts gård, Rinna
Karta: Gärdslättskartan
Kartskala: Korta banorna 1:5 000, mellan och långa 1:7 500, 2,5 m ekv.distans
Tävl.ledare och banläggare: Jan Lindgren
Funktionärer: Jan Lindgren, Bengt Carlsson, Håkan Gustafsson, Håkan Larsson, Gunnar Palmqvist, Ingrid Norén och Karl Johan Norén, Håkan och Per-Åke Tengvall
Övriga deltagare: Ingalill Fransson, Ivan Karlsson, Barbro Rydén, Marianne Lif Kulturinslag: Arrangerande Boxholms OK hade valt gården Gärdslätt till start och målplats där gårdsägaren Johan Knutsson har själv ritat kartan över sin och grannarnas mark. Lite lagom kuperad skogsmark och kluriga kontroller. Johan berättade om gården som drivs som ekologiskt jordbruk och dess 30 mjölkkor. På kulturkvarten hade Ellinor Borgenvall med sig utställningskossan Isabell som modell. Hon berättade bl.a. om att kossan fick genomgå lite skönhetsvård innan det var dags att äntra scenen på utställningen. Håret rakades och fönades och skinnet på juvret smordes in för att det skulle blänka. Det var en trevlig och ovanlig kulturkvart med eko-tema.
Väder: Gråmulet men skönt löparväder..
Deltagare: 62 tävlande, 8 funktionärer, 4 övriga deltagare.


Arrangör: Boxholms OK
Datum: 180411
Plats: Vivåsen Boxholms OK:s klubbstuga
Karta: Vivåsen
Kartskala: Korta banorna 1:5 000, mellan och långa 1:7 500
Banläggare: Håkan och Per-Åke Tengvall

Funktionärer: Jan Lindgren, Bengt Carlsson, Anders Montelius, Håkan Larsson, Gunnar Palmqvist, Ingrid Norén och Karl Johan Norén.
Övriga deltagare:  Ingalill Fransson
Kulturinslag:  Per- Olof Ruberth berättade om Boxholms historia bl.a. om när strandlinjen på havet för 7000 år sedan gick på den plats där tävlingen avgjordes idag. Om Boxholms tillkomst och brukets olika skeden fram till dagens splittrade verksamhet. Även lite grann om mejeriet och Boxholmsostens tillkomst. Per-Olof avtackades av Håkan Gustafsson med ,just det en ”Boxholmsost”.
Väder: En skön vårdag med lite sol emellanåt och c:a 10 grader varmt och den enda snön som fanns kvar var konstsnön på skidspåret som passerar strax förbi klubbstugan.
Deltagare: 60 tävlande, 11 funktionärer, 1 övrig deltagare.