Start

Grännabygdens OK  231004
Ändrad dag för Grännabygdens tävling vid Öxnegården Huskvarna, ändrad till ONSDAG 4 oktober Rev. tävlingsprogram


Alternativ väg till Lövhult

Vägarbeten och inte minst den allvarliga olyckan på Rv 40 gör att vi rekommenderar en alternativ väg till Lövhult.

För klubbar norrifrån och från Eksjö: Välj Solberga mot Nässjö och strax innan järnvägen vid Hunseberg ta vänster
mot Knutstorp och Bollebo.

För klubbar söderifrån välj den gamla vägen i Stensjön mot Nässjö och vid första rondellen, ta vänster mot nästa rondell i Kvarntorp (åt Bodafors för att slippa vägarbete och farthinder i Handskeryd) och där ta riktning mot Centrum och Solberga och strax efter Hunseberg ta höger mot Knutstorp och Bollebo.

Det blir lite småvägar men är ändå ett bättre vägval.

Hälsningar Leif


Bodafors OK 230920

En småregnig morgon byttes mot en sällan skådad regnskur när det var dags för start vid Skaftarp – men upphörde så att de flesta undgick regnet under tävlingen. Jan Wingstedt hade gjort ett jättejobb med att flytta tävlingen under veckan pga. avverkningsarbete på den tilltänkta arenan i Bodafors. Hade dessutom hittat ett vackert TC vid den lilla dammen i Tofta-ån och ett område med trevlig terräng som gillades av deltagarna. Lite bekymmer med att få ihop den lätta banan hade Jan så banan fick lite längre sträckning än vad som är vanligt – men inga sura miner för det…

66 startande blev en bra siffra med tanke på väderförutsättningarna – klassegrare blev Arne Back, Sören Swärd, Anna-Karin Argus, Reine Jansson, Margareta Larsson och Gunnar Holm.
Kjell tackade Bodafors OK med sina funktionär för en bra genomförd tävling och nämnde också att Grännabygdens tävling i Öxnehaga blivit flyttad till onsdag 4 oktober. Bo Gunnar Josefsson hälsade välkommen till nästa veckas etapp i Lövhult, där pågår en del renoveringsarbete men som inte berör duschavdelningen. Däremot lite trafikbekymmer på riksväg 40 där asfalteringsarbetge pågår.
Se ovanstående alternativväg…..

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


OBS ändrad arena för Veteran-OL 230920

På grund av pågående skogsarbete inom det område vi planerat för veteran-OL i Bodafors har vi blivit tvungna att hitta en annan arena. Ni är välkomna till Skaftarp som ligger vid allmänna vägen mellan Bringetofta och Hjärtsöla. Parkering på sågplanen i anslutning till allmänna vägen och vårt TC är några hundra meter vid kraftverksdammen.
Inbjudan här

//Jan Wingstedt

(klicka på kartan för förstoring)

Afrikansk svinpest

För att minimera risken att sjukdomen sprids ytterligare inom Sverige måste vi alla hjälpas åt med vissa åtgärder.
Afrikansk svinpest finns nu i Sverige, efter att länge förekommit i vårt närområde. För att minimera risken att sjukdomen sprids ytterligare inom Sverige måste vi alla hjälpas åt med vissa åtgärder. Det handlar bland annat om att inte slänga matrester i naturen och att rengöra kläder och utrustning som använts i smittade områden i Sverige och länder där smittan finns.
Läs råden här


OK Bävern 230913

Inte mindre än 70 löpare kom till OK Bäverns tävling vid Solkaryd – nytt rekord för säsongen. Banäggare för tävlingen Ivan Karlsson hade  fått till bra banor på ett litet område med bra terräng och måttlig kupering vilket gillades av löparna. Tyvärr så valde Ivan att stanna hemma pga svårighet med att röra sig. Men vi säger stort tack till alla involverade i arrangemanget.
Magnus Svensson Nässjö OK gjorde ett kanonlopp på långa banan och vann med närmare 15 minuter före Anders Johansson SOL Tranås. Samma med Bengt Olsson Forserums SOK och Margareta Larsson OK Njudung som tog hem korta banorna med 10 minuter före Anders Johansson SOL Tranås resp. Gerd Lindholm SOL Tranås.
I de kantarellrika markerna var det en del deltagare som efter fullgjord tävling passade på att få mig sig lite svamp hem, tillräckligt för en härlig kvällsmacka…

Nästa vecka drar vi till Bodafors – här kan det bli ändrad samlingsplats pga. arbete med stora maskiner i anslutning till samlingsplatsen. Meddelande skickas ut till alla klubbansvariga och det kommer också att meddelas här på hemsidan.

Banor
Resultatlista
Statistik tävlande
Tävlingsrapport


IFK Sävsjö 230906

Till Sävsjös tävling kom det glädjande nog 66 löpare i det vackra höstvädret även om solen höll sig undan. Ulf Svensson OKN segrade på långa banan före Conny Bruhn BOK och Bo-Gunnar Josefsson NOK.
Mellanbanan för herrar fick Lars Lundqvist NOK som segrare före Christer Folkesson ESOK och Ulf Bengtsson SOLT.
Damernas mellanbana fick en överlägsen vinnare i Birgitta Brengdahl SOLT som hade dryga 13 minuter till tvåan Ann-Katrin Larsson Målilla OK och Ann-Kristin Karlsson OKN på tredje plats.
Korta herrbanan med 23 startande vanns av Roland Sandahl AGIF före Staffan Gunnarsson ESOK och Björn Lönner OKN som trea.
Korta dambanan vanns av Carina Thidell IKHP före May-Sofie Olsson FSOK och Gerd Lindholm SOLT.
Motonsbanans segrare hette som oftast Gull-Britt Karlsson SOKA med Sten Åström GBOK som tvåa och Ann-Marie Birgersson FSOK på tredje platsen.
Kjell framförde ett tack till arrangerande IFK Sävsjö och OK Bävern hälsade välkommen till sin tävling nästa onsdag, vägvisning från norra delen av Ekenässjön.

Banor
Resultatlista
Statistik tävlande
Tävlingsrapport


KLUBBMATCHEN 230831

Årets klubbmatch med Vaggeryds SOK och Skillingaryds FK som arrangöre avgjordes i den kuperade terrängen söder om Hok vid jaktskyttebanan. Vi ställde upp med 51 och Vätterbygden 75 löpare. På långa banan kände vi oss slagna på förhand då vi bara kunde ställa upp med 5 personer. Resultatet blev därmed 289 – 98 till Vätterbygden. Mellanbanan blev det seger med 278-187 – notera vinnarnaren på banan Karin Öhlin och två Susanne Dittmer. Korta banan segrade Stefan G Larsson, men en knapp förlust fick vi räkna in 244-221. Resultatet totalt för tävlingen blev 795-648 till Vätterbygden vi säger grattis och ser fram emot vårens batalj som troligen kommer att förläggas till Visingsö med Vätterbygden som arrangör.
Ett stort tack till arrangörerna för en väl genomförd tävling i trevlig terräng om än lite kuperad för oss otränade gamlingar.

Banor, kartor och Livelox
Resultatlista
Lagresultat
Statistik tävlande
Foto


Klubbmatchen 31 aug

Startlista
Här finns komplett inbjudan, 
Via Eventor senast söndagen 27 augusti eller via mail till Bengt Bengtsson
2561bengan@gmail.com alt tel 073 360 32 32.
Anmälan kan även göras på :

Anmälan till Klubbmatchen


Efteranmälan senast tisdag 29 augusti via mail eller telefon


Forserums SOK 230823

Ännu en hösttävling med härligt höstväder och rejält deltagande för första gången i höst. Det kom inte mindre än 65 löpare till start som fick en härlig skogsrunda i den lagom kuperade terrängen nordväst Storsjön. Som segrare på långa banan blev denna gång Conny Bruhn Boxholm-Mjölby OL, Gun Henriksson ESOK gjorde en ensam start på lång/ dam. Stefan Larsson OK Njudung och Anna-Karin Argus SOL Tranås sprang hem mellanbanorna och Sven Käck SOL Tranås och Margareta Larsson OK Njudung vann de korta banporna. Motionsbanans deltagarantal ökade rejält
denna gång och som segrare sågs Gull-Britt Karlsson SOK Aneby.
Vi tackar Rohnny och hans funktionärter för en väl arrangerad tävling.
Nu gäller det att ladda för nästa veckas klubbmatch, viktigt att så många som möjligt kommer med om vi ska ha någon chans att utmana om segern. Det är torsdag 31 augusti som gäller och platsen Jaktskyttebanan strax söder om Hok.

May-Sofie och Anne-Marie tar emot anmälda

Banor
Resultatlista
Sträcktider
Tävlingsrapport
Statistik tävlande
Foto


Vägvisning till Forserums tävling på onsdag 23 augusti

Deltagare från Vetlanda, Nässjö och Sävsjö åker lämpligast rv 31 och svänger av mot Forserum. I centrum svänger ni till vänster på rv 931 mot Öggestorp/Kanarp. Alternativt åker ni
rv 931 hela vägen från utfarten i Nässjö.
Deltagare norr ifrån som Boxholm, Tranås, Aneby och Eksjö kan svänga av i Sund mot Källeryd, i Källeryd svänga mot Lättarp ned till rv. 931.
Ett bättre alternativ är kanske att fortsätta från Sund mot Lekeryd och svänga av i Åby mot V Höreda, där öster ut mot Ö Höreda och sedan söder ut mot Forserum.
Deltagare från Gränna kör via Lekeryd, svänger av mot V Höreda och sedan samma som ovan.

Karta finns här


Boden Hembygdsgård i Ekeby, Boxholms OK

Veckans tävling var ett samarrangemang med Östgöta-veteranerna som Boxholms OK arrangerade i Hembygdsgården Boden Ekeby. Det kom 120 orienterare från de båda grupperna där östgötarna svarade för flest deltagare 80 personer. Långa banan vanns av  Per Magnusson Linköpings OK, Mellanbanan av Christer Folkesson Eksjö SOK, Korta av Björn Thiger Grännabygdens OK och Motionsbanan av Urban Johansson SOL Tranås.
Jag har valt att inte dela upp resultatlistan i dam/herr då endast fem damer deltog och frågan blir.. är det relevant att ha kvar uppdelningen fortsättningsvis?
Vädrets makter ”stod oss bi” som det heter, ingen nederbörd och ovanligt torrt i terrängen vilket är ovanligt i dessa tider. Bra orienteringsterräng lite kuperat här och där men bra löpvänlighet vilket uppskattas av oss gamle som forsar fram i terrängen.
Ett stort tack till Boxholms OK som genomförde tävlingen på ett proffsigt sätt med tanke på det stora deltagarantalet.
Boo Nordin tävlade med kameran i hand och plåtade lite bilder som kan beskådas under länken foto.

Banor
Resultatlista Höglandet
Resultatlista alla deltagare
Tävlingsrapport
Statistik tävlande
Foto


Boo Nordin, Lars-Åke Brengdahl, Bo Henriksson och Kenth Edin

Rävudden SOK Aneby
Så var vi igång igen, jättekul trots ett lite regntungt Rävudden när vi anlände på morgonen, men den fina terrängen med rejäl kupering gjorde att vädret spelade mindre roll – men vi tävlar heller i vackert väder och det ser vi fram emot under hösten. Det blev ju som väntat mindre deltagare vid premiären 39 personer och det var väl väntat med tanke på väderbetingelserna. Största klassen mellanbanan med 17 deltagare och korta banan med 9 startande.
Anders Johansson SOL Tranås segrade på den långa banan före Conny Bruhn Boxholm-Mjölby OK, mellanbanan vanns av Lars-Åke Brengdahl SOL Tranås före Bo Gunnar Josefsson Nässjö OK. På korta drog Sven-Olof Lundin SOL Tranås det kortaste strået och vann med ”bara” 29 sekunder före undertecknad. Damernas korta bana vann Margareta Larsson OK Njudung före Gerd Lindholm SOL Tranås och på mellanbanan segrade Karin Öhlin SOK Aneby med Inger Englund IFK Sävsjö på andra plats.

Nästa vecka är det Boxholms OK:s tur att arrangera – obs att tävlingen är på torsdag den 17:e augusti.

//Lars-Erik

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande
Foto


Komplett tävlingsprogram här

Tävlingsprogram hösten 2023

Datum                                      Arrangör
9  aug                                          SOK Aneby
17 aug      OBS torsdag             Boxholms OK 
23 aug                                          Forserums SOK
31 Aug      OBS torsdag             Vaggeryd/Skillingaryd         Klubbmatch
6  sept                                           IFK Sävsjö
13 sept                                          OK Bävern
20 sept                                          Bodafors OK
27 sept                                          Nässjö OK
5  okt        OBS Torsdag            Grännabygdens OK
11 okt                                             OK Njudung
18 okt                                            SOL Tranås
25 okt                                            Eksjö SOK


Bröderna Ulf och Christer Bengtsson för året nytillkomna veteraner har plockat fram den obligatoriska ”äggamackan” efter fulföljd tävling.

Åsbo Sjögarp
Så var det dags för sista vårtävlingen med OL Veteranerna. Boxholms OK hade bjudit in till Åsbo Sjögarp – Centrumkyrkan i Boxholms sommarställe. Ett knappt 50-tal höglandsveteraner kom till start i det riktigt varma vädret där temperaturen visade 28 grader. En välarrangerad tävling med bra banor i en ganska lättlöpt och småkuperad terräng som banläggaren Per-Åke Tengvall svarat för. Lite dramatik blev det när Christer Folkesson från Eksjö kom i mål med ett rejält sår på smalbenet, men som väl var så fanns sjukvårdsväskan med och Berith Karlsson med läkaren Björn Lönner lyckades hejda blodflödet med tryckförband. Det framkom idag torsdag, att såret fick sys med 4 stygn och röntgen visade inga skelettskador.

Avslutningsvis så tackade Kjell Lindholm arrangörerna för en väl genomförd tävling som också var genrep för torsdagens besök av Östgötaveteranerna. Han berättade också att statistiken visar på en liten deltagarökning mot förra våren, men vi skulle gärna se att fler damer kommer med, det är väldigt tunt i vissa listor.

Nu pågår planering för hösttävlingarna och Kjell räknar med att ha fått in alla upgifter till slutet på Juni så höstprogrammet kan skickas ut till klubbarnas kontaktpersoner senast i början på Juli.

Titta gärna på Håkan Tengvalls foto via fotolänken nedan

Första hösttävlingen blir i Aneby onsdag 9 augusti – så till dess ha en skön sommar och träna på……

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande
Foto 


Liljeholmen

Det blev årsbästa deltagarantal när Anneberg hade bjudit in till tävling vid Liljeholmen och terrängen öster därom. Det var som vanligt korta och mellanbanan för herrar som drog mest tävlande och totalt kom 78 orienterare till start.
Det börjar närma sig slutet på tävlingarna så nästa vecka åker vi till Boxholm för att avsluta vårsäsongen.

 

Banor
Resultatlista
Sträcktider
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Veteranorienterare
hälsas välkomna till Anneberg
och skogarna Öster Johannesberg

PM Annebergs GIF


Utsikt över Vättern med Visingsö från  arenan för veteranernas OL-tävling i GrännaNorra Boarp
Grännabygdens OK hälsade oss välkomna till Norra Boarp på Grännaberget med en vidunderlig utsikt över Vättern och Visingsö. Det kom 54 startande till tävlingen där Nybbe som vanligt lagt utslagsgivande banor i verkligt kuperad terräng, motionsbanan var dock den enda som hade turen att få besöka skogstornet på högsta höjden. Alla var nöjda med banor och arenan där man kunde sitta och njuta i solskenet efter väl förättat värv. Kjell tackade funktionärerna för den väl genomförda tävlingen och inbjöd till nästa tävling i Anneberg.
Några foton finns under ”fotofliken”

Banor
Resultatlista
Sträcktider
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Kjell och Anders tackar OK Njudung för väl arrangerad tävling samt hälsar välkommen till nästkommande vecka i Grännabygdens regi.

Hårdasjö
som låg strategiskt placerad mitt på kartan måste ha fått sitt namn efter den omgivande terrängen. Riktigt krävande backar men bra banor som gynnade den kartskicklige, till vilken kategori undertecknad inte hörde denna dag.
Två löpare från Bredaryds SOK  Kenneth Waltersson och Sölve Andersson kom till start tillsammans med ett 60-tal löpare från Höglandet.
Anders Pettersson OK Njudung vann långa Christer Folkesson Eksjö SOK mellan och Bengt Olsson korta banan. Anna-Karin Argus SOL Tranås vann damernas mellanbana och May-Sofi Olsson korta, Sven-Olof Fransson Aneby SOK tog hem motionsbanan.
I det sköna sommarvädret njöt alla efter välförättat värv och nu ser vi fram emot nya krävande banor nästkommande vecka på Grännaberget.
Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Skidstugan i snöglopp
Närmare 150 orienterare hade trots det kyliga vädret tagit sig till Skidstugan i Eksjö som senare under dagen verkligen stod upp för sitt namn – när startfältet var på väg att avslutas föll stora vita flingor över anläggningen. Men inte avskräckte det deltagarna utan alla kämpade på och verkade trivas både med vädret och banorna i den stigrika terrängen.
På korta banan segrade Vätterbygden ganska överlägset med 326 – 244. Mellanbanan skrevs siffrorna 301 – 297 även här vinst för Vätterbygden – om än knappt. Långa banan vanns  av  Höglandet med 194 – 152 och deltagarpoängen blev 64 – 60 till Höglandet.
Vid en sammanräkning av resultaten så vinner Vätterbygden totalt med 841 – 797.
Så vi säger Grattis och lovar att komma igen till hösten med gemensamma Höglandskrafter!

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande
Lagresultat


Startlistan till klubbmatchen finns här


Lugnet före stormen – Ivan är med och övervakar

Det blev nytt deltagarrekord för säsongen när vi samlades i Nöbbele med OK Bävern som arrangör. Bra terräng med mycket kullar att passera gillades nog av de flesta. Det var idel välkända namn som stod som segrare i den härligt blåsiga vårdagen. 80 tävlande kom till start och förhoppningsvis kommer minst lika många nästa vecka när det är klubbmatch mot Vätterbygdens veteraner. Vad vi framförallt behöver så är det löpare på långa banan, där vi bara har det antal som ingår i laget. Så det vore bra om några från mellanbanan kunde  kliva upp ett pinnhål om inte annat för den goda sakens skull.
Vi säger stort tack till Ivan och company som alltid lyckas att få till en naturskön plats att samlas på och bra banor.
Anders Larsson informerade om klubbmatchen en liten upprepning kommer här….

Så glöm inte att anmäla Er till nästa vecka, antingen via Eventorsenast måndag 15 maj eller på mail till hakan.sandstedt@gmail.com alt. Telefon 0707409605

Blivande segraren på korta banan förbereder sig noggrant innan start…


Inbjudan till klubbmatchen kan läsas här eller hämtas


Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Kjell och Anders informerar om kommand arrangemang har fattat posto framför den bortglömda vårbrasan i Skärsågen

Så var det Tranås tur att bjuda in till en ny etapp i veteranorienteringen, start och mål förlagt till Skärsågen i nordöstra hörnet på Djurafallskartan. Kartan som hängt med sedan DM 1978 men reviderats ett antal gånger sedan dess och nu senast under 2022.
59 tävlande kom till start och långa banan vanns av Göran Valfridsson Boxholm -Mjölby OK, Lars-Erik Spaak Eksjö SOK mellanbanan och Bengt Olsson korta banan. Damernas korta vanns av Margareta Larsson OK Njudung och mellanbanan av Gun Henriksson Eksjö SOK. Motionsbanan segrare hette Sten Åström Grännabygdens OK.

Resultatlistan dröjer någon dag då det varit en viss dataproblematik p.g.a. bl.a datorbyte – så Kjell jobbar på för att få det hela att klaffa. Resultalistan finns men just nu svår att få utskriven så det passar hemsidan…

Kjell informerade om den kommande klubbmatchen som Eksjö SOK arrangerar vid klubbstugan. Inbjudan är på gång och ny info kommer på OK Bäverns tävling den 10 maj.

Grännabygdens OK arrangerar”Byttjakten” på Grännaberget och Anders gjorde lite reklam för tävlingen som avgörs 27 maj. Här finns inbjudan om någon är intresserad.

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Trots aprilvädret hade 64 glada orienterare kommit till Klappabadet i Malmbäck för att deltaga i den tredje veterantävlingen för året. Vädret växlade mellan sol, hagel och snö men inga sura miner för det – vi fick också bevittna årets första dopp i sjön efter fullgjord orienteringsrunda.
De frusna herrarna på fotot nöjer sig med att vara åskådare….
Segrare i de olika klasserna blev Gull-Britt Karlsson, Margareta och Stefan Larsson Reine Jansson, Gun Henriksson och Ulf Palmér.
Nya veteraner från SOL Tranås Christer Nordahl och Håkan Wallén som härmed hälsas välkomna.
Nästa vecka hälsar SOL Tranås välkommen till Skärsågen,. vägvisning från RV 32 vid Höganloft Tranås.
Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


IFK Stockaryd kunde även de stoltsera med ett förträffligt orienterarväder och Leif hade fått till lagom svåra banor i den för oss någorlunda bekanta terrängen. En del nya namn har dy
Från SOL Tranås bröderna Christer och Ulf Bengtsson, Eksjö SOK Håkan Sandstedt, Staffan Gunnarsson. Forserums SOK Reine Jansson. Nässjö OK Lars Lundqvist. Vi hälsar dom alla välkomna till Veteranerna.

På efterträffen informerade Margareta Larsson om SISU-bidraget och hon tillfrågade de tävlande om vi skulle fortsätta med planering av arbetet för att få bidraget från RF-SISU.
Resultatet blev att vi lägger ner projektet då det blev ett enhälligt nej till en fortsättning.
Margareta skickade med ett stort tack till Berith som tidigare skött detta jobb med att samla in alla uppgifter under ären som gått.

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Orienteringssäsongen för veteranerna inleddes i ett härligt vårväder vid SOK Anebys klubbstuga Tallbacken. Ett välbekant ställe då de flesta säsongerna inleds här och för de flesta blev det så jobbigt som det brukar vara i backarna ner mot Bredestadsdalen. Men tröttheten är snart som bortblåst efter dusch, ”äggamacka och en kaffeslurk ” och vi ser fram mot nästa veckas tur till Stockaryd för etapp 2.

Vid den efterföljande 11.30 träffen pratade Kjell om det som är nytt från avslutningsträffen i höstas bland annar att vid start så stämplar vi först och tar sedan kartan – det funkade inte idag men lite inkörningsproblem får vi räkna med och det är ju lika för alla oavsett hur vi gör.

Ett stort tack till Tommy och SOK Aneby för väl genomförd tävling

En liten påminnelse….. om
”Tävlingsbestämmelser”
Kartskala 1:7 500 på mellanbanan och långa banan.
Kartskala 1:5 000 på motion 2 km, på kort bana, 2 km,1:5000 men här ska 5 – 6 kartor i skala 1:7 500 finnas tillgängliga.
På tävlingskartan ska anges ett mobilnummer (nödnummer) till tävlingsledningen.
Kartor i skala 1:7 500 och 1:5 000 utan påtryckta banor anslås på samlingsplatsen
På lista vid samlingsplatsen antecknar sig den tävlande för en ledig starttid mellan
kl. 09.30 – 10.30. Det är sedan den tävlandes ansvar att passa denna tid.
Startmellanrum på samtliga banor 2 minuter. Banorna bör ha skilda förstakontroller.
Den tävlande går fram 1 minut före start, startstämplar vid nästa signal och erhåller därefter kartan.
Elektronisk stämpling (Sportident) ska användas för tidtagning. Arrangören bör tillhandahålla ett antal sportidentbrickor för utlåning. Resultat anslås på lämpligt sätt, pröva gärna att visa rullande resultat
på dataskärm.
Arrangörer ansvarar för att hjärtstartaren skickas med till nästkommande tävling.

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Reviderat program för Östgötaveteranerna finns under tävlingsinbjudningar


Kanske inte riktigt rätt tillfälle att lägga ut vårprogrammet med tanke på att det kommit ett par decimeter nysnö.
Förhoppningsvis så det se bättre ut när vårsäsongen startar i Aneby den 12 april vid Tallbacken. Tills dess träna på som vanligt för att komma bra förberedda – men det finns ju vissa klubbar i regionen som kört OL-tävlingar hela vintern. Vi kommer att märka vilka det är…….
Jag hade problem med kompassen i höstas en nyinköpt dylik fick luftbubblor efter bara några veckor – men jag läste att Silva bytte ut felaktiga och det stämde – det är bara att kontakta inköpsstället så får man en ny! Fabrikationsfel från tillverkaren…..

Vi ses i Aneby!

Klicka för  utskrift eller nerladdning.
Reportage i Tranåsposten från Nyårsrännet 2022, Läs mer


 

NYÅRSRÄNNET 2022-12-31, vid Örsbäcken

I ett inte vinterlikt väder anordnade Birgitta och Lars-Åke Brengdahl som vanligt ”Nyårsrännet” ett årligen återkommande arrangemang men som på grund av Coronan fick göra uppehåll 2019 och 2020. Temperaturen vid dagens övningar var 7 plusgrader och markerna var torra och fina. Fyra banor fanns att tillgå 2,1 km lätt, 2,3 km kort, 3,3 km mellan och 45,5 km lång. Flest deltagare blev det på mellanbanan 27 tävlande. Efter tävlingen bjöds på varmdusch samt glögg och pepparkaka. Nu drar vi oss tillbaka och inväntar premiären för veteranerna i Aneby den 12 april.

 63 deltagare
3 160:- i startavgift går oavkortat till Cancerfonden.

Resultatlista
Några foton finns här


UNDER OMARBETNING
Något har hänt i samband med uppdatering av sidan den 7 november vilket gör att jag inte kan redigera sidan. Har därför gjort en sida som döpts till START NY, men den gamla startsidan finns kvar som en flik under denna nya. Jobbar på att få igång sidan igen men det kan ta tid så jag använder denna så länge.


Vi passar på att önska alla Veteran-orienterare
en God Jul och ett Gott Nytt År 2023


När julmaten sjunkit in så är ni välkomna till Örsbäcken för den traditionella nyårsorienteringen. Nyårsafton 31 december mellan 09.30 – 10.30
Banor
Lång          5,5 km
Mellan      3,3
Kort           2,3
Kort lätt   2,1
Startavgift 30:-eller mer – alla avgifter skänks till välgörande ändamål.
Omklädning och dusch i klubbstugan.
Birgitta och Lars-Åke hälsar alla välkomna!                    Inställt vid mycket snö!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör som det här gänget, ta Er runt på lämplig orienteringsbana på årets sista dag.


 

Som vi sett har intresset för att refera orienteringstävlingar i våra länstidningar varit ljumt ganska många år – vi har haft stora SM-tävlingar och DM-tävlingar i våra trakter, där inte ens resultatet kommit med efter tävlingarna.
Tranås Posten vår lokaltidning däremot kom till vår tävling i Mada och gjorde ett ordentligt reportage som ni kan se här


IFK Sävsjö 22-10-26

Planeringsträff i Sävsjö
IFK Sävsjö bjöd in till höstens sista tävling som hölls i den sanatorieterrängen vid Boda Borg. Ett 90–tal veteraner hade hörsammat inbjudan och kom till start i det lite gråmulna men varma vädret.
Efter tävlingen stod lunchen uppdukad för hungriga veteraner. Det sedvanliga planeringsmötet hölls i samma lokaler och här hälsades välkommen av Kjell Lindholm SOL Tranås som tillsammans med Anders Larsson i Grännabygdens OK tillhör ledningsgruppen som egentligen ska bestå av 3 personer. Vi passade på att gratulera Olle Walfridsson som dagen efter fyllde 93 år och som idag gått runt på den korta lätta banan. Mötet reviderade bestämmelserna vilket är brukligt inför varje ny säsong vilket medförde lite diskussioner naturligtvis som det ska vara. Kjell tackade slutligen IFK Sävsjö för ett bra genomfört arrangemang och avslutade härmed säsongen 2022. Vi ses den 12 april i Aneby som vanligt!

Se fler foto på fotofliken!

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande

SOL Tranås 22-10-19

Det blev lite försmak av vinter när  SOL Tranås arrangerade näst sista deltävlingen för Höglandets Veteraner, det var många som vittnade om att man fått skrapa bilrutor innan avfärden till Tranås. Det kom ett 60-tal löpare tilll start och många klubbar från närliggande distrikt var representerade – en del av dem med kopplingar till Tranås på ett eller annat sätt. Västerviks OK, NAIS, Motala AIF och Björkfors GOIF var några av klubbarna. Påpassligt nog kom Tranås Postens utsände på besök, så ett reportage från tävlingen kommer nästa onsdag i Tranås Posten samma dag som det är dags för oss att avsluta säsongen i Sävsjö med avslutande samkväm och därefter gemensam lunch. Det är c:a 80 personer anmälda, sista anmälningsdag 19/10 om någon missat anmälan så kontakta Inger Englund IFK Sävsjö. Adress längre ner på sidan!


Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Lite nya foton från Stellan Ahnström ligger ute på fliken FOTO – som detta man kan syssla med annat också i skogen!
Tack Stellan!


OK Njudung 221012

 

(Resultatlista och statistik uppdaterad 221013)

Dagens etapp avgjordes i ett underbart höstväder bland otalet stigar i Östanåterrängen, Allan hade lyckats hitta områden som åtminstone inte jag varit tidigare. Jo förresten jag kände igen något ställe där golfbollen av någon anledning brukar hamna! Men jag tror de flesta navigerade rätt av de 61 deltagarna som kom till start. Tack till OK Njudung och deras funktionäre för en bra tävling.
Nästa vecka är alla välkomna till Tranås med samling söder om sjön Illern vägvisning från vägen Tranås – Österbymo. Lite kuperat men i stort sett ganska stenfritt bland kullarna på Illerkartan.

Så var det dags för anmälan till rådslaget i Sävsjö:

Anmälan på lista till Inger Englund klubbvis:
Inger Englund 070-2937669
peterenglund52@gmail.com

Kan lämnas SENAST vid tävlingen i Tranås 19 oktober.
Var och en betalar själv sin måltid själv, inga subventioner.

Wienerschnitzel och äppelkaka till dessert
Pris: 140:-

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Grännabygdens OK 221005

Dagens tävling avgjordes vid Grännabygdens OK:s klubbstuga på Grännaberget inbjudna till tävlingen var också södra Vätterbygdens OL-veteraner. Totala antalet startande blev 123 från de båda klubbarna. Banorna var lagda i den starkt kuperade terrängen på Grännaberget så det var många med trötta ben som anlände till målet.
De båda klubbarna tävlade var för sig med egna resultatlistor, men det är ändå roligt att jämföra tiderna sinsemellan.

Långa, och korta banorna  banan vanns av kända IKHP-profilerna, Kurt Svensson och Stig Karlsmo medan mellanbanan fick Leif Asplund Jönköpings OK som segrare. Damernas mellanbana vanns av Susanne Dittmer IKHP endalassen med Höglandsseger var Motion där Mats Birgersson tog hem första platsen.

Banor
Resultatlista
Sträcktider
Tävlingsrapport
Statistik tävlande
Resultat S.Vätterbygden/Höglandet


Dags för anmälan till avslutningen med rådslag
i Sävsjö 26 oktober.

Anmälan på lista till Inger Englund klubbvis:
Inger Englund 070-2937669
peterenglund52@gmail.com

Kan lämnas fr.o.m. idag men SENAST vid tävlingen i Tranås 19 oktober.
Var och en betalar själv sin måltid själv, inga subventioner.

Wienerschnitzel och äppelkaka till dessert
Pris: 140:-


Nässjö OK 220928

Reviderad text:
I det gråmulna vädret på onsdagen hade 57 glada orienterare sökt sig till
gården Fagertofta norr om Nässjö där Nässjö OK svarade för arrangemanget. I den flacka terrängen så blev det lite knepigt för en del av oss att läsa sig fram till kontrollerna.
Ett stort tack till Leif och co i Nässjö OK för arangemanget och vi drar vidare till Grännabygdens OK nästa onsdag, med dusch inomhus vid klubbstugan.

(Betr. revidering: Det råkade bli en förväxling med texterna som egentligen tillhörde lokaltidningen Tranåsposten därav avsaknaden av vissa klasser som inte hade deltagare från Tranås) //larserik

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


Boxholms OK 220921

Roffe den lille smörgåstjuven

Boxholm bjöd in till utslagsgivande banor med många kontroller så  här gällde det att hålla reda på alla riktningsförändringarna. En löp/-gångvänlig terräng kring motionsgården med den största höjdskillnaden från samlingsplats till startpunkt. Men det kom ändå en del ganska trötta löpare i mål nöjda med banor och terräng. 47 löpare kom till start, den största klassen Mellanbanan för herrar hade 15 startande och här vann Lars-Erik Spaak Eksjö 43 sekunder före Stefan Larsson. Damernas mellanbana vanns av Birgitta Brengdahl och korta banan av Margareta Larsson.
Vi säger tack till Boxholms funktionärer för en väl arrangerad tävling och får nu förbereda sig för morgondagens tävling för Östgötaveteranerna med samma banor.

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


 

Bodafors hade valt det nya aktivitetsspåret som iordningsställts under 2021 – 2022 som start och målplats för veteranorienteringen vecka 37. Arbetet har kunnat genomföras med hjälp av Allmänna arvsfondens bidrag och mycket eget arbete av klubbens medlemmar. Invigningen skedde i maj 2022.

Dagens banor bjöd på mycket orientering trots att det är ett omtyckt närområde och borde vara stigrikt men så var inte fallet – banläggaren hade lyckats att ge oss deltagare mycket tid i nästan orörd natur, vilket avspeglade sig i tiderna framför allt på korta banan, övriga klasser hade lite mer normala sluttider även om Lars Lundqvist Nässjö OK knatade runt den kortlätta banan på 11.47….
Vi säger ett stort tack till Bodaforsgänget och nästa vecka vänder vi norrut till Boxholm.
Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


OK Bäverns tävling vid Boo gård.

Nästan halvvägs in i höstsäsongen så hade turen kommit till OK Bävern som arrangör. Samlingsplatsen framför den vackra 1600-talsgården Bo
Banläggaren Ivan Karlsson hade strängat banor i de välskötta skogarna som tillhör gården, terrängen var lättlöpt med gles granskog och mycket lite undervegitation. Att sedan solen strålade från en molnfri himmel gjorde att deltagarna stortrivdes.
På långa bana segrade Connny Bruhn, Lars-Erik Spaak på mellan och Jan Wingstedt på korta. Bland damerna vann Lotta Fischerström på mellan- och Margareta Larsson på korta. Alf Parmbäck segrade på kortlätta med nässjölöparna Lars-Göran Ek och Lars Lundqvist på 2:a resp. 3:e plats.
Kjell Lindholm informerade om SISU:s inställning till vår verksamhet – allt aktivitetsstöd är indraget och informationen därifrån är undermålig. Inga aktivitetslistor har skickats ut till oss så vi räknar kallt med att stödet uteblir, enligt vad vi fått oss till del, så har detta drabbat även Vätterbygdens veteraner. Men vi får inte hänga upp oss på detta utan kämpa vidare med sporten som vi alla gillar.

Banor
Resultatlista
Tävlingsrapport
Statistik tävlande


KLUBBMATCHEN AVGJORD…. men vem vann? Jo Vätterbygden med 831,5 – 825,5
Vi säger GRATTIS!

I ett perfekt löparväder med bra terräng och fina banor så avgjordes höstens klubbmatch i Smedstorp. Banläggarna Göran Öhlund och Sven-Åke Karlsson hade strängat utslagsgivande banor i den något flacka terrängen, det myckna blåbärsriset och lite stenigt underlag gjorde att löpningen blev lidande. Men tiderna blev överlag ganska jämna, Långa banan vanns av Arne Back med Magnus Svensson på andraplats båda från Höglandet. Mellanbanan fick en delad första plats genom Lars-Erik Spaak Höglandet och Leif Asplund Vätterbygden. Korta banans segrare blev Roland Sandahl med Nils-Birger Johansson på en andra plats båda från Höglandet.  På den korta lätta banan segrade Gull-Britt Karlsson med Curt Pettersson på andra plats båda från Höglandet.
Hur det gick i klubbmatchen får vi veta lite senare när Sonny räknat klart resultatet – kanske på sin plats att ändra ”den något komplicerade” resultatuträkningen så resultatet kan offentliggöras efter att tävlingen avslutats på plats.

Dagens resultat
Eventor
Klubbresultat


Nu är det dags för klubbmatchen och här kommer startlistan för torsdagens tävling i Smedstorp, Mårtensdrätt. Antalet tävlande i dagsläget 138, korta banan 51, mellan 45, långa 25 och korta lätta 17.

Startlista klubbmatchen
Inbjudan klubbmatchen


Tävlingen genomfördes i Ö. Höreda ca 5 km N. om Forserum.

Vi var på samma plats år 2016 och 2017 så platsen var för många välbekant. Terrrängen är lättforcerad och vädret inbjöd till samling för många av de tävlande efter tävlingen – en kulturkvart i sig när banor och kartor diskuterades.
Ett stort tack till Forserums SOK och deras funktionärer och framförallt stort tack till Rohnny som efter 5-6 timmars letande lyckades lösa problemet med den krånglande ”pinnen”.

Du har väl inte glömt att anmäla Dig till klubbmatchen – viktigt senast tisdag 30 augusti – antingen till Eventor eller till din klubbledare som vidarebefordrar anmälningarna till IKHP.

Det saknas några av höstens arrangörer på Eventor…. kolla att dessa kommer in!

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista
Sträcktider
Inbjudan-till-Klubbmatchen.pdf?media=1694674184


 

 

 

 

 

 

 

 

Skidstugan Eksjö startplats vid onsdagens etapp för OL-Veteranerna

Dagens etapp hade glädjande nog lockat 64 startande till en härlig förmiddag i skogen vid skidstugan. Lennart Henriksson hade strängat banorna i en ganska lättlöpt del av skidstugeterrängen.
Vi tackar Eksjögänget för idag och ställer kosan mot Forserum nästa onsdag och som vanligt, en liten uppmaning till klubbledarna att det börjar bli dags för anmälning till klubbmatchen som går vid Mårtensdrätt 1 september. Antingen via Eventor eller till din klubbledare senast fredag 26 augusti.
Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista
Inbjudan-till-Klubbmatchen.pdf?media=1694674184

En liten uppmaning till klubbledarna att det börjar bli dags för anmälning till klubbmatchen som går vid Mårtensdrätt 1 september. Antingen via Eventor eller till din klubbledare senast fredag 26 augusti.


Höstens premiär som vanligt i SOK Anebys regi – vi hälsades välkomna till tävlingen med dessa rader:

Välkomna till ”höstpremiärens” viktigaste
verksamhet. Där vi träffas, trivs och försöket hitta
bra förklaringar till varför man inte hade den bästa
tiden på banan man sprang. Förklaringen är rätt
enkel, det var de som sprang fortare och mer rätt i
terrängen. Men var lugn du får en ny chans redan
nästa onsdag.

Vi tackar SOK Aneby och deras funktionärer för bra genomförd tävling i en härlig terräng och hade naturligtvis önskat lite fler deltagare än dett 55 som kom. Antalet hade sin naturliga förklaring då bl.a. Covid slagit till igen och alla semestrar kanske inte avslutats heller.

En liten uppmaning till klubbledarna att det börjar bli dags för anmälning till klubbmatchen som går vid Mårtensdrätt 1 september. Antingen via Eventor eller till din klubbledare senast fredag 26 augusti.

Inbjudan-till-Klubbmatchen.pdf?media=1694674184

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista

Sträcktider o.d. finns här på Eventor


Höstens tävlingsprogram

10-aug
SOK Aneby Vägen Hullaryd – Aneby,  Lommaryds kyrka  Eget vatten
17-aug
Eksjö SOK Vägvisning från Ing 2 rondellen, Skidstugan ESOK, Dusch
24-aug
Forserums SOK Vägvisning från väg 931, Ö Höreda, 5 km N om Forserum Eget vatten
01-sep
IKHP* Rv 132 Husqvarna-Aneby i Sund, Mårtensdrätt, Eget vatten    Klicka för inbjudan
07-sep
OK Bävern Vägv. Rv 31 vid Björkeryd, vägen Näsby-BooBoo gård, Eget vatten
14-sep
Bodafors OK Vägvisning från Jönköpingsvägen, Magasinsgatan 34 Eget vatten
21-sep
Boxholms OK Vägvisning från Rv 32 S Boxholm, Klubbstugan Vivåsen Dusch
28-sep
Nässjö OK  Norr om Nässjö mot Solberga Fagertofta, Eget vatten
05-okt
Grännabygdens OK Vägvisning från Rv 133, GBOK-stugan Dusch
12-okt
OK Njudung Vägvisning från Kalmarvägen Rv 31, OK Njudungs klubbstuga Dusch
19-okt
SOL Tranås Vägvisning väg Rv 131 Tranås-Österbymo, Mada Eget vatten
26-okt
IFK Sävsjö Vägvisning från väg Rv 127 mot Vrigstad, Boda Borg Dusch

* Klubbmatch

Klicka på nedanstående länk för utskrift

Tävlingsprogram  hösten 2022-ver-220722


IFK STOCKARYD har en jubileumsträff den 10 juli. Det är 50 år sedan vi stod ansvariga för första etappen den 11 juli 1972.

Detta gäller:
10 juli i Köpstad 500 m innan Vrigstad från Sävsjö.(skärm)
Tid 10.00-12.00
Karta.20000 Banans längd 2.6 km
Terräng varierande.
Vi bjuder på fika!
Är det någon bland veteraner som vill prova på 20.000 dels karta är de välkomna.
Även de som bara vill uppleva målplatsen och prata nostalgi är välkomna.
Ring 070 3500740 och anmäl dig.


Annebergs GIF 22-06-15

Ingemar Ek inledde med en psalm på sin ficktrumpet och hälsade alla välkomna att besöka en miniutställning av konstverk. Det visade sig att vi har en del duktiga konstnärer bland veteranerna – det var Ingemar Ek och Anna-Karin Johansson som förevisade några av sina alster en del med orienteringsmotiv.

Att det var vårens sista deltävling var inte mycket att ta fel på då en del av oss börjat slappna av. Vi var två som glömde ryggsäckarna med tävlingskläder och ombyte hemma i bostaden, någon hade missat att ta med matsäcken och det konstiga i hela historien var att samtliga kom från samma klubb uppe i norra Småland ….. Så nu får det till en skärpning inför premiären i Aneby den 12:e augusti.

Stefan hade lagt bra banor i en ganska lättlöpt terräng norr om Eksjövägen. Det blev slutligen rekorddeltagande för våren, det kom 71 löpare till start. När vädrets makter dessutom visade upp sig från sin bästa sida så blev tillvaron i Pilaboparken också njutbar för alla deltagare.

Vi får säga ett stort tack till alla arrangörer som gjort ett fint jobb med sina tävlingar under vårsäsongen – vi räknar med att ha höstens program klart i början på juli och då läggs det ut på hemsidan och skickas ut till alla klubbar.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 
Sträcktider
Statistik för vårens tävlingar


Boxholms OK 22-06-08

Boxholms OK bjöd in till tävling i ett stigrikt område med måttlig kupering öster om Strålsnäs samhälle. 45 tävlande kom till start därav några orienterare från Östergötland som passade på en dag innan sin egen tävling som avgörs på samma plats under torsdagen.
Nästa onsdag blir det säsongsavslutning vid Pilaboparken i Anneberg .

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 


Klubbmatchen 22-06-01
Södra  Vätterbygdens veteraner vs Höglandets  veteraner

Årets   första klubbmatch avgjordes under onsdagen 130 löpare från Vätterbygden och Höglandet hade anammat inbjudan och tagit sig till gården Glassås i Adelöv. I stort sett var deltagarantalet lika från de båda lägren några fler från Höglandet. Ett strålande väder gynnade både löpare och publik  som verkade stortrivas i solskenet. Långa banan vanns av Curt Svensson Vätterbygden och på Mellanbanan fick herrarna ge sig för Susanne Dittmer också från Vätterbygden. Korta banan fick en Höglandsseger genom Nils-Birger Johansson, kort lätta motionsbanan ingår inte i sammanräkningen. Efter en noggrann poängberäkning så visade det sig att Höglandet avgick som segrare med siffrorna 834 – 805, en revansch för förra årets storförlust. Nästa klubbmatch i Vätterbygdens regi under hösten. Vi får tacka Gränna gänget för en väl genomförd tävling och vi laddar för nästa veckas batalj i Boxholmsskogarna.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista  Klubbmatchen individuellt
Sträcktider Klubbmatchen
Slutresultat


OK Njudung 22-05-25

Samlingsplatsen för veckans tävling väster om Vetlanda i en härlig skogsdunge och ett förhållande gott väder även om regnmolnen hängde över oss. Kluriga kontroller och ett stigrikt område försatte många löpare i bryderier men de flesta löste nog uppgiften bra. Tävlingen blev ett genrep inför nästa veckas klubbmatch i Glassås. Sten Åström kollade med alla klubbar att anmälningar var gjorda om inte så justerades anmälningarna på plats. Så nu gäller det att vi sätter Jönköpingsgummor/ gubbar på plats, vi har revansch att kräva……

Tack till OK Njudung för ett bra arrangemang som också passade på att döpa om kortlätta banan till Motion, vilket låter mer naturligt tyckte många av oss.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220525


Klubbmatchen Grännabygdens OK

Ändrad sista anmälningsdag
Senast fredagen den 27 maj via Eventor/Närtävlingar

Länk till inbjudan klubbmatchen 1 juni


OK Bävern 22-05-18


Dagens tävling i Dagsås blev en riktig solig historia med en klarblå himmel och strålande sol och med årets högsta temperatur närmare 20 grader. Karta och banläggning gillades nog av alla deltagare, enbart glada miner som på fotot med Inger, Anna-Karin och Birgitta som sprungit mellanbanan. Lite fler foton finns under fotofliken. Allan Olofsson OK Njudung med sin ”tordönsstämma” bjöd in till nästa veckas tävling i Vetlanda. Vi deltagare tackar OK Bävern med Ivan i spetsen för en väldigt bra arrangerad tävling.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220518


Eksjö SOK 22-05-11

Gården Smedstorp på Askerydsvägen var samlingspunkt för onsdagens tävling. Det blev hela 63 tävlande som fick bekanta sig med den fina terrängen mellan Smedstorp och Råsa. Herrarnas mellanbana drog flest löpare inte mindre än 20 löpare – där Håkan Gustafsson Boxholms OK vann före Roland Sandahl Anneberg och Sören Svärdh OK Njudung.
Nästa vecka bär det av till OK Bäverns tävling, vägvisning vid norra infarten till Ekenässjön.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220511


SOL Tranås 22-05-04

Banläggarna Bengt Larsson och Lars-Åke Brengdahl vid en generalsstabs-karta från 1886 som dock inte användes vid tävlingen idag.
Ett 50-tal löpare kom till start i det vackra vårvädret och tävlingsplatsen var denna gång, det nerlagda cementgjuteriet och grusgropen vid Sållarp. Den inte helt obekanta trollstenen befann sig alldeles invid startpunkten.
Då terrängen är mycket kuperad och delvis ganska stenbunden så blev tävlingstiderna ganska långa även om banläggarna dragit ner på banlängderna. Kartan som användes var norra delen av den nyritade Strånnakartan.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220504
Bosses fotogalleri


NÄSSJÖ OK 22-04-27

63 startande kom till gården Svenstorp i Nässjö kommun när Nässjö OK anordnade sin veterantävling på onsdagen. Ett lite kyligt väder hindrade inte veteranerna från att trivas i den trevliga terrängen och med Lennart Holsts och Bo G Josefssons strängade banor, som fick mycket gillande. På fotot pratas det banor, missar och tider mellan Nybbe och Anna-Karin tills Svärd dyker upp och inser att han slagit Anna-Karin med en sekund. Det finns lite fler bilder under fliken foto.
Glädjande nog var det hela 11 startande på långa banan idag och jag hoppas att den trenden står sig  så vi får ihop ett bra gäng på långa banan till klubbmatchen i Gränna 1  juni – se inbjudan nedan……

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220427


Grännabygdens OK
Länk inbjudan till klubbmatchen 1 juni


Extra PM till Nässjö OK:s tävling 22-04-27

Tävlande som kommer från Nässjöhållet på Rv 40 får INTE göra vänstersväng in mot tävlingsplatsen. Fortsätt fram till rondellen och kör tillbaks in mot Nässjö.
Olyckligtvis så håller man just nu på att gräva ner fiberkabel på vägen in till tävlingsplatsen vid Svenstorp – där finns bl.a. skyltar som säger ”välj annan väg om möjligt” den gäller inte oss som ska ut i skogen…. Välkomna i alla fall…..


I det vackra vårvädret så kunde IFK Stockaryd genomföra sin etapp vid klubbstugan i Stockaryd, antalet startande var dock inte så stort men det var ändå ett fyrtiotal som kom till start. Vi får tacka Sune med sina medhjälpare för ett bra genomfört arrangemang. Och för oss som det gick mindre bra så kan vi inte skylla på väderförhållandet – solen strålade från en klarblå himmel hela dagen.

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220420


Intresserad av att orientera i Västervik 13 – 16 juni Läs mer ….


OBS OBS
Gällande IFK Stockaryds tävling den 20 april så meddelar Sune att det är långt till start (1100 meter) så ni bör ta detta i akt när Ni planerar avresetiden från hemorten.
Men observera att deltagare på kort lätt bana blir
erbjudna bilskjuts till starten.


Årets säsong för OL-Veteranerna startade i Tallbacken i Aneby,
där den sista snön inte hade lämnat området efter årets skidsäsong. Men banorna hade Bosse Henriksson strängat i snöfria område men backarna var lika tunga som vanligt enligt trötta i mål komna orienterare. Tävlingsledare Olaussons PM för tävlingen inleddes med ett citat från en känd statsminister ”gubbar o kärringar huka er för nu laddar vi om”. Veteransäsongen startar upp och ett nytt spännande OL-år ligger framför oss. Skickade dessutom med ett råd till eventuella hänglöpare att följa FHM:s regler och hålla ett avstånd på minst 150 m…

Banor
Tävlingsrapport
Resultatlista 220413


DAGS FÖR PREMIÄR

Nu kör vi igång med vårens tävlingar och som vanligt premiär i Aneby, denna gång vid Tallbacken. Hoppas alla skött vinterträningen bra och är pigga och friska för nya tag mot naturens hinder.

Vårens tävlingsprogram


Datum för inlämning av tävlingsuppgifter har passerat och endast från två klubbar har det kommit svar, resterande som känner på sig att inte skickat in uppgifterna gör det snarast, Tack!

Skickas via kontaktformuläret på hemsidan
senast 2022-03-20.